Κόρφμπολ, όπως τα λέει και το τραγούδι

Ας κρατήσουν οι χοροί
και θα βρούμε αλλιώτικα
στέκια επαρχιώτικα βρε
ώσπου η σύναξις αυτή
σαν χωριό αυτόνομο να ξεδιπλωθεί

Μέχρι τα ουράνια σώματα
με πομπούς και με κεραίες
φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα
κι ιστορία οι παρέες.

Διονύσης Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Το Φίδι στο Κόρφ(μπ)ο(λ) σας δαγκώνει


ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ
ο Λόγος Δαγκώνει
Το Φίδι στο Κόρφ(μπ)ο(λ) σας στο 3ο
Πρωτάθλημα

(Πρόεδρε) Μήπως είναι καιρός να περάσεις στην επόμενη φάση;
Από πρόσφατη τηλεοπτική διαφήμιση της Cosmote.

1.
Δεν μπορούμε μετά το τέλος (και την κούραση που περάσαμε) αυτού του Πρωταθλήματος, να μην θυμηθούμε το «Κύπελλο» (ο Θεός να το κάνει) που διοργάνωσε ο Άρης το περσινό καλοκαίρι. Τελικά εκείνο εκφυλίστηκε σε έναν φιλικό αγώνα, χωρίς καμία παροχή για την φιλοξενούμενη ομάδα. Ο μόνος που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Άρη ήταν ο ίδιος ο Πρόεδρος που δεν ήθελε να κακοκαρδίσει την Αναστασία και κατέβασε την ομάδα του κάτω από τις κερκίδες του Χαριλάου. Πριν δώσουμε τον τίτλο Τουρνουά σε κάθε συνάντηση ας βάζουμε και κάποιες προϋποθέσεις. Εμείς έχουμε, τουλάχιστον, πολύ μεγάλη εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Ρωτήστε μας.
2. Αυτήν την φορά ο Άρης δεν «κουβάλησε» μαζί του εκείνον τον γραφικό προπονητή Γιάννη Γραμμένο που έκανε φασαρία ακόμη και για τα νερά και αθλοθέτησε μάλιστα και δωρεάν εισιτήρια στα Village, τα οποία και ποτέ δεν έδωσε. Τον περιμέναμε να τον δροσίσουμε, αλλά μάλλον και η ομάδα του τον είχε φέτος «γραμμένο». Με τη συμπεριφορά του πάντως φέτος δεν είχε νερό για τους αθλητές παρά μόνο στο κυλικείο και επί πληρωμή.
3. Τελικά η αυστηρή δήθεν προϋπόθεση που έθεσε ο Πρόεδρος στα σωματεία να συνεισφέρουν στο Πρωτάθλημα με την αθλοθέτηση μέρους των επάθλων ή την παροχή διαιτησίας αγνοήθηκε παντελώς. Όπως φάνηκε οι ομάδες της Αθήνας κουβάλησαν μόνο το σαρκίο τους και κανείς δεν προσέφερε ούτε καρφίτσα. Εμείς (οι φίλοι μας χορηγοί δηλαδή) πρόσφεραν τις μπλούζες, τα λάβαρα, τα μπρελόκ, τις καρφίτσες, τα μετάλλια, τα κύπελλα, τις πλακέτες, και, και….. Και κάποιοι, που εμείς φέραμε στο άθλημα, πέρσι μας κατηγόρησαν ότι επιχορηγούμαστε και δεν αποδίδουμε. Θυμόμαστε μάλιστα τη γελοία κατηγορία που απεύθυνε σε διαιτητή παίκτης του Πετριτσίου «Σιγά μην το κάνετε για την ψυχή της μάνας σας». Θυμηθείτε πως πέρσι απονεμήθηκαν μετάλλια και στον τέταρτο, ενώ φέτος μόνο διπλώματα και αυτά από φίλο του χάντμπολ, που έκανε και τις αφίσες. Αν συνεχίσει η αδιαφορία και η αχαριστία του χρόνου ο πρωταθλητής θα πάρει μόνο το χειροκρότημά μας.
4. Όπως καταλαβαίνουμε από τα βιντεάκια του Γαλαξία στο you tube το Πρωτάθλημα αποτελεί ευκαιρία για εκδρομή και μέχρι αυτό το σημείο είναι κατανοητό και σεβαστό. Τρία πρωταθλήματα όμως στη Θεσσαλονίκη και η παρατεινόμενη σιωπή για διοργάνωση Τουρνουά στην Αθήνα σημαίνει ανικανότητα και νοοτροπία αποικιοκράτη που κάνει διακοπές στο υποστατικό του. Εμείς βρήκαμε γήπεδο και αθλοθέτες για πρωτάθλημα στην Αθήνα και όμως ζούμε εδώ. Εσείς; Ας έρθουμε, όπως ταξιδεύουμε χρόνια για άλλα αθλήματα σε όλο τον κόσμο, εμείς στην Αθήνα.
5. Γιατί δεν έφεραν μαζί τους το ζευγάρι καλάθια που διαθέτουν οι Αθηναίοι; Καιρός να αγοράσουμε ή να φτιάξουμε καλύτερα τα δικά μας.
6. Βέβαια, ο Γαλαξίας έχει προσαρτήσει και άλλα ουράνια σώματα από τη Θεσσαλονίκη και πλέον δεν είναι και πολύ Αθηναϊκή ομάδα (Αγγέλα, Ράνια και άλλοι). Οπότε, η «ομάδα» προτιμάει να έρχεται στην επαρχία για το ταξίδι δύο, τριών το πολύ ατόμων.
7. Πρόεδρε, η Ομοσπονδία (και ο Σύλλογός μας) δεν έχει ιστοσελίδα εδώ και ένα χρόνο γιατί ο Γιώργος Αγγελής απέσπασε τα χρήματα για τον σχεδιασμό της και έφυγε νύχτα, γιατί τον έχεις στην ομάδα σου που όπως φαίνεται δεν έχει φέτος ανάγκη; Ίσως θα έπρεπε να σου εξηγήσουμε πως είναι persona non grata και στο μέλλον θα θέσουμε veto για την συμμετοχή του σε οποιαδήποτε διοργάνωση είμαστε και εμείς. Διάλεξε.
8. Η πρόταση των Σερραίων για κύπελλο στις Σέρρες τα Χριστούγεννα είναι δώρο και πρέπει να το δεχθούμε ως τέτοιο, φαίνεται πως άλλοι δεν είναι ικανοί να διοργανώσουν ούτε παιδικά γενέθλια. Εξάλλου ήδη το βάλαμε στο πρόγραμμα της «Μαθητιάδας». Μην έχεις ανασφάλειες Πρόεδρε. Δυστυχώς στο άθλημα ταιριάζει η ατάκα από τη διαφήμιση «Σε είδα να παίζεις με την αντίκα και τις κάρτες (Πρόεδρε)και είπα πως είναι πιτσιρικάς και παλεύει με το χαρτζηλίκι του.». Το σύνθημα μας πλέον είναι αυτό της ίδιας διαφήμισης: Είναι καιρός να περάσουμε σε άλλη φάση.
9. Γιατί δεν προχωράει η διαδικασία αναγνώρισης της Ομοσπονδίας από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού; Η Κυβέρνηση δεν έχει στελέχη να στελεχώσουν τις Ομοσπονδίες των Ολυμπιακών αθλημάτων και φοβόμαστε πως θα μας βάλουν χέρι αν αναγνωριστούμε; Αντιθέτως, θα δικαιούμαστε κάποια επιχορήγηση ιδίως για τις μετακινήσεις μας στο εξωτερικό και θα μπορούμε να προσελκύσουμε, ίσως, και κάποια διαφήμιση. Εμείς, τουλάχιστον, δεν καλυπτόμαστε πλέον με δύο μέρες τον χρόνο και σέρνοντας τα παιδιά μας μαζί μέσα στη ζέστη. Το ίδιο φυσικά κάνει και ο Πρόεδρος αλλά το παράδειγμα του δεν βλέπουμε να εμπνέει και άλλους.
10. Αλήθεια ποιός μόνος έφερε νεαρά παιδιά στο σπορ; Ποιος δίδαξε σε σχολείο το Κόρφμπολ;. Θα κουραστούμε να το λέμε: απλώστε το. Διδάξτε στα δημοτικά σχολεία και στα Γυμνάσια. Να μην γίνει κλειστό κλαμπ όπως εκφυλίστηκαν άλλα αθλήματα.
11. Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της διάδοσης του σπορ είναι το Τουρνουά beach korfball που διοργανώνουμε στις 13,14 και 15 Ιουνίου στην Τούζλα Καβάλας. Θα πρέπει όμως να πληρώσουμε τη διαμονή και τη διατροφή μας στην κατασκήνωση «Αλεξάνδρα». Φθηνά πάντως.
12. Ελπίζουμε η Δήμητρα Παλατζιάν να είναι υγιής , όμως η στάση της να είναι σε, όπως φάνηκε, δύσκολη κατάσταση στα χέρια των Σαμαρειτών μέχρι να έρθει το Ε.Κ.Α.Β. και μετά να σηκώνεται όρθια και χωρίς πια κολάρο και να υπογράφει για να μην πάει στο Νοσοκομείο, αυτό είναι εμπαιγμός. Το ίδιο βέβαια έκανε και ο δικός μας Λευθέρης Σαλτσόγλου το βράδυ του Σαββάτου που αρνήθηκε να συγκατανεύσει στις υποδείξεις των νοσηλευτών και να πάει στο Νοσοκομείο.
13. Από τη μια δεν ακούσαμε τις υποδείξεις των Σαμαρειτών και από την άλλη πολλοί ήταν αυτοί που φλέρταραν τις Σαμαρείτισες το Σάββατο και μάλλον πρέπει να το μετέφεραν στους άνδρες συναδέλφους τους που μας το καταμαρτύρησαν την επόμενη μέρα. Μάλλον θα πρέπει να το προσάψουμε κυρίως στους Σερραίους γυμναστές αλλά και προς όλους μας θα υποδείξουμε λίγη προσοχή για να μην στερηθούμε τις υπηρεσίες τους.
14. Τα «μοντέλα» της αφίσας του Πρωταθλήματος ο Δημήτρης Φιλίππου και η Κατερίνα Τσάμη ήρθαν και παρακολούθησαν τους αγώνες χωρίς να συμμετάσχουν. Αντίθετα, το άλλο μοντέλο η Έρις Τριανταφυλλοπούλου και φέτος έπαιξε με την ψυχή της. Θέλει συνέπεια η πρόδος του αθλήματος και λίγοι σαν την Έρη δείχνουν τέτοια σταθερότητα.
15. Η Στήλη μας θα ελλοχεύει μέσα στον παγκόσμιο ιστό και θα καταγγέλει όσα πέσουν στην αντίληψή της σε πολύ συχνή βάση. Εξάλλου, το «φίδι στον Κόρφ(μπ)ο(λ) σας» δαγκώνει όταν ενοχληθεί και αυτό δεν λείπει από τον χώρο.

Το Φίδι στο «Κορφ(μπ)ο(λ) σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Το Σήμα μας