Κόρφμπολ, όπως τα λέει και το τραγούδι

Ας κρατήσουν οι χοροί
και θα βρούμε αλλιώτικα
στέκια επαρχιώτικα βρε
ώσπου η σύναξις αυτή
σαν χωριό αυτόνομο να ξεδιπλωθεί

Μέχρι τα ουράνια σώματα
με πομπούς και με κεραίες
φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα
κι ιστορία οι παρέες.

Διονύσης Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί.

Τρίτη 27 Μαΐου 2008

ΤΟ 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κόρφμπολ περιόδου 2007-2008, το οποίο για πρώτη φορά διοργάνωσε από κοινού η Ελληνική Ομοσπονδία Κόρφμπολ και ο Σύλλογος Γυμναστών Αθλητικογράφων «Ελλάνιος Ζευς» Καλαμαριάς. Η Οργανωτική Επιτροπή του Πρωταθλήματος έχει κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανη για την αύξηση των συμμετεχόντων καθώς δύο από τις έξι ομάδες που αγωνίστηκαν έπαιξαν για πρώτη φορά σε επίσημη διοργάνωση (η «Σάρισα» Θεσσαλονίκης και το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών) αλλά και από το γεγονός πως το παρών έδωσε, εκτός συναγωνισμού, ένα νέο σωματείο γυμναστών από τις Σέρρες, ο «Αριστοτέλης». Ο νεοσύστατος μάλιστα σύλλογος του Παντείου Πανεπιστημίου κατέκτησε και το τρόπαιο αφήνοντας στην τρίτη μόλις θέση τον περσινό πρωταθλητή «Άρη» και στην ίδια θέση τον διεκδικητή και φέτος του τίτλου «Γαλαξία». Το επίπεδο της διαιτησίας υπήρξε ιδιαίτερα υψηλό, με τη συμβολή του Σλοβάκου διατητή Ludos Kotlar και των Ελλήνων συναδέλφων του Άγγελου Κοκολάκη, Γεώργιου Γεωργούδη και Δημήτριου Σαλονικιού. Στον αγωνιστικό τομέα έγιναν δυνατές αναμετρήσεις, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις έληξαν με διαφορά ενός ή δύο καλαθιών και αποζημίωσαν τους αρκετούς θεατές για την παρακολούθηση της διοργάνωσης το ζεστό Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
Οι αγώνες της πρώτης ημέρας στη φάση των Ομίλων έληξαν με επικράτηση των περσινών διεκδικητών όχι όμως και χωρίς να συναντήσουν ισχυρή αντίσταση. Συγκεκριμένα είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:
Σάρισα Θεσσαλονίκης- Ελλάνιος Ζευς Καλαμαριάς : 10-9.
Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών- Νέμεσις Μενεμένης : 26-11.
Σάρισα-Γαλαξίας Αθηνών : 4-11.
Άρης Θεσσαλονίκης- Νέμεσις : 35-5.
Γαλαξίας- Ελλάνιος Ζευς : 17-8.
Πάντειο-Άρης : 9-8.
Την Κυριακή στους αγώνες κατάταξης τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα με εξαίρεση την έκπληξη με την ανατροπή που επέτυχε ο Γαλαξίας στον ημιτελικό και έκοψε τον δρόμο προς τον τελικό στην ομάδα του Άρη νικώντας τον με ένα πόντο διαφορά, 11-10. Τα αποτελέσματα ήταν:
Θέσεις 5η- 6η , Ελλάνιος Ζευς- Νέμεσις : 9-8.
1ος ημιτελικός, Πάντειος-Σάρισα : 19-11.
2ος ημιτελικός, Γαλαξίας- Άρης : 11-10.
Μικρός Τελικός (θέσεις 3η- 4η ), Άρης- Σάρισα : 16-7.
Τελικός (θέσεις 1η-2η ), Πάντειο –Γαλαξίας : 15-10.
Τέλος, στο περιθώριο των αγώνων, την Κυριακή πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας μεταξύ της νεανικής ομάδας της Μενεμένης (η μοναδική που είχε στις τάξεις της πέντε παίδες αθλητές και αθλήτριες) και της ομάδας των επίλεκτων γυμναστών από τις Σέρρες, τον Γ.Σ.Ε.Σερρών "Αριστοτέλης" που έληξε με 5-3 υπέρ των Σερραίων. Η ομάδα των τελευταίων έλαβε με ομόφωνη απόφαση των διοργανωτών το έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» για την συνολική ανιδιοτελή και αυθόρμητη συμμετοχή τους. Επίσης, μέλη της ομάδας, τα οποία και είναι στελέχη της μεγάλης αθλητικής, παιδαγωγικής και πολιτιστικής διοργάνωσης, της «Μαθητιάδας» (Πρώτη Σερρών) έστησαν κιόσκι για την προβολή του θεσμού με ενημερωτικό υλικό στον χώρο των αγώνων και συζήτησαν με τον Γενικό Γραμματέα της Ε.Ο.Κ.ΑΘ. κ. Γιάννη Μπαχά την δυνατότητα της ένταξης του αθλήματος στο πρόγραμμα της επόμενης Μαθητιάδας», καθώς και άλλων σπορ όπως το beach handball, κ.ά.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Πρωταθλήματος ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης και τους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, που συνέβαλαν στην επιτυχία του θεσμού και την εύρυθμη διεξαγωγή του. Πρωτίστως, πρέπει να τονιστεί η σταθερή βοήθεια που προσφέρει η Διοίκηση του Ε.Α.Κ. Μίκρας από την αρχή του θεσμού, το 2005, όπου και παρέχει τον αγωνιστικό χώρο για τις ανάγκες του Πρωταθλήματος, αλλά και προπονητικές ώρες. Ο Διευθυντής του Ε.Α.Κ. κ. Αναστασιάδης Παύλος παρακολούθησε τους τελικούς αγώνες και δήλωσε ικανοποιημένος από το επίπεδο των ομάδων. Την προσπάθεια των αθλητών και τις δύο μέρες στήριξαν οι «Εθελοντές Σαμαρείτες» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι και χρειάστηκε αρκετές φορές να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Επίσης, στους αθλητές παρείχαν αναψυκτικά οι κοπέλες της Red Bull Hellas ενώ τα νερά προσέφερε ο χορηγός και των προηγούμενων διοργανώσεων κ. Κανατσίδης (Νερό Σέλι). Την αφίσα της διοργάνωσης και τα διπλώματα παρείχε ευγενικά ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμαριάς και στέλεχος του «Ελλάνιου Διός» (υπεύθυνος χειροσφαίρισης) κ. Θεόδωρος Παπουτσίδης. Αθλοθέτες των επάθλων που απονεμήθηκαν στις ομάδες, τους αθλητές και τους διαιτητές ήταν ο Δήμος Καλαμαριάς και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

1 σχόλιο:

mach3 είπε...

Φοβερή η αναδρομή στο πρωτάθλημα αγαπητέ αντιπρόεδρε όπως φοβερή και άψογη η όλη διοργάνωση. Ευχαριτούμε πολύ για όλα και ευχόμαστε ό,τι καλύτερο και ανάλογη συνέχεια. Πραγματικά φέρνετε όλοι σας βήματα μπροστά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που όλοι έχουμε τόσο πολύ ανάγκη!

Την καλημέρα μου απο Αθήνα,

Γιάννης Σαρρηγιάννης (παίχτης Γαλαξία Αθηνων)


Το Σήμα μας