Κόρφμπολ, όπως τα λέει και το τραγούδι

Ας κρατήσουν οι χοροί
και θα βρούμε αλλιώτικα
στέκια επαρχιώτικα βρε
ώσπου η σύναξις αυτή
σαν χωριό αυτόνομο να ξεδιπλωθεί

Μέχρι τα ουράνια σώματα
με πομπούς και με κεραίες
φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα
κι ιστορία οι παρέες.

Διονύσης Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί.

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

"Λάβετε θέσεις" για το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κόρφμπολ και πάλι στη Θεσσαλονίκη

Ακόμη ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κόρφμπολ στη Θεσσαλονίκη.
Δύο λόγια για τη διοργάνωση
Το Κόρφμπολ είναι μια αθλοπαιδιά που έχει ήδη κάνει τα πρώτα της, σταθερά και γεμάτα αυτοπεποίθηση, βήματα στον Ελληνικό αθλητικό χώρο και πλέον είναι σε θέση να τρέξει με γοργό ρυθμό. Πρόκειται για ένα όμορφο και συναρπαστικό ομαδικό άθλημα που δανείζεται και αφομοιώνει στοιχεία από άλλες αθλοπαιδιές. Διεξάγεται σε γήπεδο διαστάσεων χειροσφαίρισης και με εξοπλισμό δύο καλάθια που στηρίζονται σε λεπτούς σωλήνες και βρίσκονται σε μεγάλο ύψος. Οι δύο ομάδες που αγωνίζονται είναι μικτές και αποτελούνται από τέσσερα αγόρια και τέσσαρα κορίτσια η κάθε μία. Επιδιώκουν να σημειώσουν καλάθι παίζοντας ατομική άμυνα στο ίδιο φύλο χωρίς να έρχονται σε στενή σωματική επαφή. Ο μικτός χαρακτήρας του αθλήματος και η σχεδόν παντελής έλλειψη τραυματισμών λόγω της ήπιας άμυνας το καθιστούν ελκυστικό για όλες τις ηλικίες και για τα δύο φύλα. Απόδειξη η εντυπωσιακή ανάπτυξη που γνωρίζει σε χώρες με προηγμένο αθλητισμό, όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Γερμανία. Στην Ελλάδα τη γνωριμία του ελληνικού φίλαθλου κοινού με το σπορ ανέλαβε η Ελληνική Ομοσπονδία Κόρφμπολ και Αθλοσφαίρισης η οποία από την ίδρυσή της στις 20 Σεπτεμβρίου 2003 και έως σήμερα έχει διανύσει με αλματώδη βήματα την απόσταση που τη χώριζε με τις άλλες αθλοπαιδιές και πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται ότι η Θεσσαλονίκη, όπου και η έδρα της, γνωρίζει πλέον το σπορ.
Σήμερα, λίγο πριν από την έναρξη του 3ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κόρφμπολ και όλα είναι έτοιμα για μια ακόμη οργανωτική επιτυχία. Η δυναμική και πολύ δραστήρια Ομοσπονδία, που έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη, έχει προετοιμάσει με τον καλύτερο τρόπο μια διοργάνωση που έρχεται να βάλει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη του αθλήματος. Συμπαραστάτης και αρωγός σε αυτή την προσπάθεια της είναι εφέτος ο πολύ δυναμικός και πρωτοπόρος Σύλλογος της Καλαμαριάς που ίδρυσαν οι γυμναστές με ειδικότητα την αθλητικογραφία το 1997, ο «Ελλάνιος Ζευς». Ο Σύλλογός τους καλλιεργεί επίσης το μπέϊζμπολ, το σόφτμπολ, το μοντέρνο πένταθλο και το χόκεϋ επί χόρτου μαζί με πιο γνωστά αθλήματα τη χειροσφαίριση, την πετοσφαίριση, την καλαθοσφαίριση και την επιτραπέζια αντισφαίριση.
Το σύστημα διεξαγωγής που παρουσίασε η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης , αποτελούμενη από μέλη της Ομοσπονδίας και του Σωματείου, είναι το εξής: Οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους. Σε κάθε όμιλο η κάθε ομάδα θα αγωνιστεί με όλες της υπόλοιπες. Οι δύο πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου προκρίνονται για την τελική τετράδα. Οι τρίτες ομάδες του κάθε ομίλου θα αγωνιστούν για τις θέσεις 5-6 κ.ο.κ.
Στην φάση της τελικής τετράδας η πρώτη ομάδα του ενός ομίλου θα αντιμετωπίσει την δεύτερη του άλλου ομίλου. Οι νικήτριες θα αγωνιστούν για τις θέσεις 1-2 και οι ηττημένες για τις θέσεις 3-4.
Τα αποτελέσματα της φάσης των ομίλων δεν μεταφέρονται στη φάση της τελικής τετράδας. Κάθε αγώνας διαρκεί δύο ημίχρονα των 20 λεπτών το καθένα με ενδιάμεση δεκάλεπτη παύση. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην φάση των ομίλων, μεταξύ δύο ομάδων την καλύτερη θέση κρίνει το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα. Σε περίπτωση δε τριπλής ισοβαθμίας τις καλύτερες θέσεις κρίνει η καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες του ομίλου.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

1. ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης.
2. ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Αθηνών.
3. ΝΕΜΕΣΙΣ Μενεμένης.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

1. ΓΑΛΑΞΙΑΣ Αθηνών.
2. ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΖΕΥΣ Καλαμαριάς.
3. ΣΑΡΙΣΑ Θεσσαλονίκης.

Πρόγραμμα αγώνων:

Σάββατο 24/5/2008.
15:00 ΖΕΥΣ – ΣΑΡΙΣΑ
16:00 ΠΑΝΤΕΙΟ – ΝΕΜΕΣΙΣ
17:30 ΓΑΛΑΞΙΑΣ – ΣΑΡΙΣΑ
18:30 ΑΡΗΣ – ΝΕΜΕΣΙΣ
19:30 ΓΑΛΑΞΙΑΣ – ΖΕΥΣ
20:30 ΑΡΗΣ – ΠΑΝΤΕΙΟ
Κυριακή 25/5/2008.
10:00 Αγώνας 5η-6η θέση
11:00 1ος Α ομίλου – 2ος Β’ ΟΜΙΛΟΥ
12:00 1ος Β ομίλου – 2ος Α’ ΟΜΙΛΟΥ

14:00 Αγώνας 3η – 4η θέση
15:00 Αγώνας 1η – 2η θέση

Ας επιχειρήσουμε μια ιστορική αναδρομή στις διοργανώσεις και στις εκδηλώσεις τις οποίες ανέλαβε και στις οποίες συμμετείχε η Ομοσπονδία του Κόρφμπολ στην ολιγοετή παρουσία της στον Ελληνικό αθλητικό χάρτη. Προηγήθηκαν της φετινής διοργάνωσεις τα προηγούμενα δύο έτη τα εξής αθλητικά γεγονότα:
1. 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κόρφμπολ, Ε.Α.Κ. Μίκρας Θεσσαλονίκης, 6-7/5/2006. Με τη συμμετοχή 4 ομάδων (τρεις από τη Θεσσαλονίκη και μία από τις Σέρρες). Πρωταθλήτρια ανακηρύχθηκε αήττητη η ομάδα του Α.Σ. «Μυκήνες» Θεσσαλονίκης.
2. 1οι Βαλκανικοί Αγώνες Κόρφμπολ, Ε.Α.Κ. Νέου Πετριτσίου Σερρών, 23/7/2006. Με τη συμμετοχή 3 Εθνικών ομάδων (Ελλάδα, Σερβία και Βουλγαρία). Βαλκανιονίκης αναδείχθηκε η ομάδα της Σερβίας, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ελληνική Εθνική ομάδα.
3. 1η Διεθνής Σχολή Προπονητικής και Διαιτησίας, Αθλητικό Κέντρο «Ατέρμων» Κιλκίς, 1-6/9/2007. Με τη συμμετοχή περισσότερων από είκοσι σπουδαστών το άθλημα απέκτησε τους πρώτους επίσημους (και με διεθνές δίπλωμα από την IKF) διαιτητές και προπονητές του.
4. Διεθνής Φιλική Συνάντηση των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας και της Γεωργίας στο Α.Κ. «Ατέρμων» Κιλκίς η οποία έληξε με νικήτρια την Ελλάδα με 17-5.
5. 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κόρφμπολ, Ε.Α.Κ. Μίκρας Θεσσαλονίκης, 19-20/5/2007. Με τη συμμετοχή 6 ομάδων από την Αθήνα, τις Σέρρες και φυσικά τη Θεσσαλονίκη (4 σύλλογοι). Πρωταθλητής αναδείχθηκε αήττητος, όχι όμως και εύκολα, ο «Άρης» Θεσσαλονίκης.
6. 1ο Τετραεθνές Τουρνουά με την επωνυμία «Μακεδονία 2007», Ε.Α.Κ. Μίκρας Θεσσαλονίκης, 2-3/6/2007. Με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας, της Κύπρου, της Βουλγαρίας και της Γεωργίας. Νικήτρια αναδείχθηκε η Κύπρος που κατέπληξε με το πάθος και την τεχνική των παικτών της.
7. Σεμινάριο Προπονητικής με τον εκλέκτορα της Εθνικής ομάδας του Βελγίου Van de Ruder στα πλαίσια του Τετραεθνούς Τουρνουά και τη συμμετοχή δεκαπέντε και πλέον επιμορφούμενων.
8. Σεμινάριο Προπονητικής 2ου επιπέδου στη Σόφια Βουλγαρίας στις 10-15/6/2007 υπό την ευθύνη της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή έξι προπονητών από την χώρα μας.
9. 2οι Βαλκανικοί Αγώνες Κόρφμπολ, στο Αραγκέλοβατς Σερβίας, 30-31/6/2007, η χώρα μας κατέκτησε την Τρίτη θέση πίσω από την Σερβία και τη Ρουμανία.
Η Οργανωτική Επιτροπή του 3ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος φιλοδοξεί εφέτος να καταρρίψει τις επιδόσεις που επέτυχε τα προηγούμενα έτη και να παρουσιάσει ένα Πρωτάθλημα έξι πλέον συλλόγων με υψηλό αγωνιστικό επίπεδο το οποίο θα καλυφθεί πλήρως από τα εκπαιδευμένα στελέχη της Ε.Ο.Κ.ΑΘ., διαιτητές και προπονητές. Στη φετινή διοργάνωση που θα γίνει, και αυτή, στο Ε.ΑΚ. Μίκρας, στις 24 και 25 Μαϊου 2008 θα πραγματοποιηθούν 11 αγώνες μεταξύ των ομάδων αλλά και αγώνας επίδειξης μεταξύ αθλητών κάτω των δέκα ετών και διαγωνισμός ελεύθερων ρίψεων από μακρινή απόσταση. Οι λιλιπούτειοι αθλητές του αγώνα επίδειξης ανήκουν στον σύλλογο Π.Α.Ε.Σ. «Ελλάνιος Ζευς» Καλαμαριάς.
Πολλοί θα είναι οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί φορείς και επιχειρήσεις που θα καλύψουν οργανωτικές ανάγκες του Πρωταθλήματος και θα αθλοθετήσουν τα έπαθλα στις ομάδες, τους αθλητές και τους συντελεστές της διοργάνωσης.
Συγκεκριμένα οι αθλοθέτες και οι χορηγοί του Πρωταθλήματος θα είναι:
Αντιδημαρχία Αθλητισμού Δήμου Θεσσαλονίκης: Αθλοθέτηση κυπέλων και μεταλλίων στις τρεις πρώτες ομάδες και στους αθλητές τους.
Δημοτική Επιχείρηση Αθλητισμού Δήμου Καλαμαριάς: Αθλοθέτηση επάθλων «Ευ αγωνίζεσθαι», καλύτερων παικτών και αναμνηστικών για τους διαιτητές.
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, «Εθελοντές Σαμαρείτες»: Ιατρική κάλυψη αγώνων.
Παπουτσίδης Θεόδωρος: Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμαριάς, εκτύπωση διπλωμάτων και αφισών.
Κανατσίδης (Σέλι, εμφιαλωμένο νερό): Νερό και αναψυκτικά.
Μετά την διοργάνωση του εγχώριου πρωταθλήματος μια σειρά από διεθνή γεγονότα θα ακολουθήσουν εντεταγμένα στο επίσημο διεθνές «Καλεντάρι» του αθλήματος, για τα οποία θα ενημερωθούν εγκαίρως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ο φίλαθλος κόσμος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Κ.ΑΘ. αποτελείται από τους Γιώργο Γεωργούδη (Πρόεδρο), Ιωάννη Μπαχά (Γενικό Γραμματέα, Υπεύθυνο Τύπου και Προβολής), Ιωάννη Χατζόπουλο (Ταμία), Ελβίρα Ταλιουρίου, Γιώργο Λιαδή και Αθηνά Αντωνιάδη (μέλη). Πρόεδρος δε της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας είναι ο Δημήτριος Σαλονικιός. Τα μέλη του είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου φίλαθλου ή φορέα που επιθυμεί να ενημερωθεί ή να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στις δραστηριότητες του αθλήματος.
Γραφείο Τύπου Ε.Ο.Κ.ΑΘ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Το Σήμα μας