Κόρφμπολ, όπως τα λέει και το τραγούδι

Ας κρατήσουν οι χοροί
και θα βρούμε αλλιώτικα
στέκια επαρχιώτικα βρε
ώσπου η σύναξις αυτή
σαν χωριό αυτόνομο να ξεδιπλωθεί

Μέχρι τα ουράνια σώματα
με πομπούς και με κεραίες
φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα
κι ιστορία οι παρέες.

Διονύσης Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Το Φίδι στο Κόρφ(μπ)ο(λ) σας

Νέος Σύλλογος. Μεγάλη επιτυχία αποτελεί για την Ε.Ο.Κ.ΑΘ. η ένταξη ενός νέου συλλόγου στην Ομοσπονδία, του «Αριστοτέλη» Σερρών. Τον πλήρη φάκελο με τα δικαιολογητικά του κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, στις 22/12/2008, οι συνεργάτες μας γυμναστές Κώστας Αλεξιάδης και Σταύρος Τσεμπέρης. Καλώς ήρθατε!
Μαθητιάδα. Οι παραπάνω ήρθαν φορτωμένοι με δώρα, λόγω και των Χριστουγέννων, που μας χαροποίησαν ιδιαιτέρως: την ένταξη του Κόρφμπολ στο Πρόγραμμα του μεγάλου εκπαιδευτικού και πολιτιστικού θεσμού της Μαθητιάδας που και φέτος, για 9η χρονιά, θα διεξαχθεί στη Πρώτη Σερρών (9-13/5/2009). Το Τουρνουά Κόρφμπολ θα πλαισιώσουν σεμινάρια Κανονισμών και Προπονητικής στις μικρές ηλικίες για τους καθηγητές φυσικής αγωγής, ενώ θα γίνουν ειδικές εκδόσεις που θα διανεμηθούν στους ενδιαφερόμενους.
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2009. Η Γενική Συνέλευση και το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποδέχθηκε με ενθουσιασμό την πρόταση του σωματείου «Αριστοτέλης» Σερρών να διοργανώσει το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην έδρα του και σε βολική ημερομηνία (πιθανόν στα τέλη Μαϊου). Η είσοδος του Αριστοτέλη στην Ε.Ο.Κ.ΑΘ. και των έμπειρων στελεχών της Μαθητιάδας στη «μηχανή» της Ομοσπονδίας μας είναι σίγουρο πως θα δώσει εξαιρετική ώθηση στα σχέδια διάδοσης και προβολής του αθλήματος που επιχειρούμε το τελευταίο διάστημα.
Τι άλλο να κάνουν οι Μαμάδες για το άθλημα; Η συνεργασία με τους γυμναστές από τις Σέρρες ξεκίνησε από την εθελοντική προσφορά μας στον θεσμό της Μαθητιάδας τον Μάϊο του 2008, όπου ο Γιάννης Μπαχάς, ο Δημήτρης Σαλονικιός και ο Άγγελος Μαυρίδης ανέλαβαν και διεκπεραίωσαν με επιτυχία τη διαιτησία των αθλημάτων του Χόκεϋ επί χόρτου, της Χειροσφαίρισης και της Πυγμαχίας του Θεσμού. Στο περιθώριο της διοργάνωσης οι παραπάνω παρότρυναν τους αξιωματούχους της Μαθητιάδας, τον Πρόεδρο Γιώργο Γάλλο και τους Διευθυντές Σταύρο Τσεμπέρη και Κώστα Αλεξιάδη, να ενισχύσουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους και την προσπάθεια του Κόρφμπολ. Η προσέγγιση επέτυχε και ο αρραβώνας οδήγησε σε γάμο. Ο δε βίος είναι ήδη ανθόσπαρτος. Λίγο καιρό μετά οι αθλητές του Αριστοτέλη έπαιξαν εκτός συναγωνισμού στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Μίκρα και τον Ιούλιο του 2008 συμμετείχαν αυτόνομα στο Βαλκανικό Τουρνουά και στην 3η Βαλκανιάδα στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας αλλά και ενίσχυσαν αριθμητικά και ποιοτικά τον «Γαλαξία» Αθηνών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη.
Πως λοιπόν να μην τονίσουμε την απουσία νέων συλλόγων από τη Νότια Ελλάδα ή και την παντελή απουσία προτάσεων για τη διοργάνωση αγώνων στην Αθήνα ή αλλού; Έστω μιας εύκολης διοργάνωσης Beach Korfball!!! Ας είναι, σύντομα θα δείξουμε και στον Νότο τον δρόμο αφού εξασφαλίσαμε την συνεργασία με σωματείο της Αμαλιάδας, τον «Υπερίωνα» του πολύ δραστήριου παράγοντα Νίκου Φραγκιά και του δικού μας συνεργάτη γυμναστή Νίκου Μπάτρα. Περιμένουμε την αίτηση ένταξης του σωματείου τους στην Ε.Ο.Κ.ΑΘ. και την πρόσκληση σε ημερίδα για να παρουσιάσουμε και εκεί το άθλημα.
Beach Korfball. Ο Άγγελος Μαυρίδης ανέλαβε την προώθηση του Beach Korfball με σκοπό να μεταφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του από την διάδοση ενός άλλου σπορ στην άμμο, του μπιτς χάντμπολ, όπου μετράει ήδη 13 χρόνια επιτυημένων διοργανώσεων σε όλη την Ελλάδα. Ο ακαταμάχητος team manager της πρωταθλήτριας ομάδας Γυναικών Νέμεσις είναι σίγουρο πως θα βοηθήσει τα μέγιστα την διάδοση του σπορ. .Πάρε πάνω σου (κι’αυτό) το σπορ Άγγελε. Να σου καταλογίσουμε όμως πως φέτος δεν μας βοήθησες όταν τρέχαμε, ο Γιώργος Γιωργούδης, ο Γιάννης Μπαχάς και ο Δημήτρης Σαλονικιός στην Καβάλα και την Κατερίνη για να φυτέψουμε το σπορ στην άμμο.
Το Lobby του «Άρη». Ο Γιώργος Κουράκος εκπροσώπησε τον Άρη στη Συνέλευση. Παλιός αθλητής του χάντμπολ (του Γιάννη Μπαχά στον «Πήγασο 24») γνωρίζονταν ήδη με τους περισσότερους συνέδρους. Ο ίδιος εκλεγμένος στην Ομοσπονδία του Μπέϊζμπολ (Ε.Φ.Ο.Μ.) συμμετείχε για να προωθήσει την υποψηφιότητα του υποψηφίου του Άρεως όπως επιτάσσει η πολιτική του συμπολίτη μας για παρέμβαση και εκπροσώπηση σε όλους τους αθλητικούς φορείς, όπως ο Γιώργος Ανδρεάδης στο χάντμπολ, ο Ανδρέας Δημαρέλης στην πυγμαχία ο Νίκος Παπαδόπουλος στο βόλλεϋ και ο ίδιος στο μπέϊζμπολ. Εδώ εμείς και ενισχύουμε το Λόμπι μας να μην το κάνει ο Άρης θα πείτε. Φυσικά και τον εκλέξαμε με την ελπίδα πως στο εξής όταν ο σύλλογός του αναλάβει τη διοργάνωση κάποιου θεσμού, όπως εκείνο το αμίμητο κύπελλο των δύο ομάδων, θα το διεκπεραιώσει όπως αρμόζει στο μέγεθος του.
Σάρισσα. Την σάρισσα πλέον και όχι τον διπλό πέλεκυ κρατάει στο χέρι ο παλιός συνεργάτης μας Γιώργος Αγγελής αφού αφιερώθηκε ψυχή και σώμα στον Γιώργο Γεωργούδη που του ανέθεσε το γενικό πρόσταγμα της ομάδας καλαθοσφαίρισης Ανδρών του νέου του Σωματείου, της «Σάρισσας». Τα βάρη των ευθυνών είναι μεγάλα και κυριολεκτικά, αφού ακούμε πως θα κατεβεί και σε αγώνες άρσης βαρών. Φυσικά και έτσι παραμένει στο ευρύτερο δυναμικό του «Αθλητικού Αυτόνομου Χωριού μας» καθώς εμείς δεν απομακρύνουμε κανέναν, όπως ο «Απόλλωνας» Σταυρούπολης που διέλυσε ολόκληρα αθλήματα, αλλά ανακυκλώνουμε κάθε έμψυχο υλικό. Δυστυχώς όμως, όπως πληροφορηθήκαμε, ο παλιός μας αθλητής φόρτωσε με μια έγγραφη επίπληξη από την Ε.ΚΑ.Σ.Θ. και το κόστος μιας σπασμένης πόρτας του Ε.Α.Κ. Μίκρας τον Πρόεδρο του για επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ, που κόστισαν και στον ίδιο 12 αγωνιστικές!!! Βαριά η κληρονομιά Γιώργο.
Προς λοιδωρούντες την ενασχόλησή μας: Τρέχετε (και εμείς εντάξει) με το Beach Handball περισσότερα από δεκατρία χρόνια για να στείλετε ένα άτομο στις εσχατιές του κόσμου για τουρισμό και καμιά δεκαριά ακόμη να διασκεδάζουν στις ελληνικές παραλίες απειλώντας και συκοφαντώντας μας. Με το Κόρφμπολ ταξιδέψαμε στο εξωτερικό, φορέσαμε το εθνόσημο και πήραμε στα χέρια μας τις τύχες του αθλήματος κάνοντας μόνο φίλους. Η επιλογή είναι εύκολη, εσείς δεν έχετε την πολυτέλεια να μας στερηθείτε.

WITH MORE “BITES” NEXT MONTH. The Snake

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Το Σήμα μας