Κόρφμπολ, όπως τα λέει και το τραγούδι

Ας κρατήσουν οι χοροί
και θα βρούμε αλλιώτικα
στέκια επαρχιώτικα βρε
ώσπου η σύναξις αυτή
σαν χωριό αυτόνομο να ξεδιπλωθεί

Μέχρι τα ουράνια σώματα
με πομπούς και με κεραίες
φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα
κι ιστορία οι παρέες.

Διονύσης Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

ΜΕ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ 2009

ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Νέα Διοίκηση εξέλεξαν τα σωματεία-μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κόρφμπολ και Αθλοσφαίρισης στην Γενική Συνέλευση της, τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008 στη Θεσσαλονίκη. Αρκετά είναι τα νέα πρόσωπα που πλαισιώνουν πλέον τη Διοίκηση της Ε.Ο.Κ.ΑΘ., μεταξύ των οποίων ο Οργανωτικός Διευθυντής της «Μαθητιάδας», καθηγητής φυσικής αγωγής Σταύρος Τσεμπέρης. Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ.ΑΘ. Γιώργος Γεωργούδης, που επανεξελέγει στην ηγεσία του σπορ, εξέφρασε στην ομιλία του την ικανοποίηση του για την πορεία του Κόρφμπολ τα τελευταία έτη κατά τα οποία η Ομοσπονδία οργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία τρία Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ενώ συμμετείχε, οργανωτικά και αγωνιστικά, σε τρεις Βαλκανιάδες (Ελλάδα, Σερβία και Βουλγαρία) και σε σημαντικές Ευρωπαϊκές σωματειακές διοργανώσεις. Τόνισε επίσης τα σημαντικά βήματα που έγιναν για τη διάδοση του Beach Korfball με διοργανώσεις σε Καβάλα και Κατερίνη (και με Διεθνή αγώνα μεταξύ Ελλάδας και Γεωργίας) το περασμένο καλοκαίρι. Ακολούθως, ο εκπρόσωπος του «Αριστοτέλη» Σερρών Σταύρος Τσεμπέρης ανακοίνωσε στη Συνέλευση την ένταξη του Κόρφμπολ στο επίσημο πρόγραμμα της Η’ Μαθητιάδας (9-13/5/2009 στην Πρώτη Σερρών) μαζί με τη διοργάνωση σεμιναρίων κανονισμών και προπονητικής στα πλαίσια του θεσμού. Ο συνεργάτης του, γυμναστής Κώστας Αλεξιάδης μετέφερε την πρόθεση του σωματείου του να φιλοξενήσει στην πόλη των Σερρών το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η πρότασή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τη Συνέλευση.
Πεποίθηση όλων των συμμετεχόντων υπήρξε ότι το άθλημα βρίσκεται σε συνεχή πορεία ανάπτυξης και σύντομα θα λάβει μια θέση στην Ελλάδα ανάλογη με αυτή στην οποία βρίσκεται και στις άλλες ανεπτυγμένες αθλητικά χώρες της Ευρώπης.
Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν, προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Κ.ΑΘ., το οποίο μετά τη συγκρότηση του σε σώμα αποτελείται από τους:
Γεώργιος Γεωργούδης, Πρόεδρος.
Σταύρος Τσεμπέρης, Αντιπρόεδρος.
Ιωάννης Μπαχάς, Γενικός Γραμματέας.
Δημήτριος Σαλονικιός, Ταμίας- Πρόεδρος Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.
Άγγελος Μαυρίδης, Υπεύθυνος Beach Korfball.
Σοφία Βουκάντση, Υπεύθυνος Εθνικών Ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Το Σήμα μας