Κόρφμπολ, όπως τα λέει και το τραγούδι

Ας κρατήσουν οι χοροί
και θα βρούμε αλλιώτικα
στέκια επαρχιώτικα βρε
ώσπου η σύναξις αυτή
σαν χωριό αυτόνομο να ξεδιπλωθεί

Μέχρι τα ουράνια σώματα
με πομπούς και με κεραίες
φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα
κι ιστορία οι παρέες.

Διονύσης Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Korfball “CEBE” στην Περαία πέρασε στην ιστορία.

Όλοι όσοι αγαπάμε το Κόρφμπολ είμασταν εκεί.
        Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011 η Ελληνική Ομοσπονδία Κόρφμπολ και Αθλοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.ΑΘ.) διοργάνωσε το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Korfball Συλλόγων στην Περαία Θεσσαλονίκης με εξαιρετική οργανωτική επιτυχία. Σε αυτήν συντέλεσαν τόσο οι άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις για παράκτια αγωνίσματα του Beach bar «Ακρωτήρι» όσο και οι προσπάθειες του χορηγού της διοργάνωσης, επιχειρηματία (της αλυσίδας καταστημάτων οπτικών Opticon Express) κυρίου Αντώνη Δημητριάδη που κάλυψε κάθε ανάγκη των συμμετεχόντων σε συνεργασία με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Κ.ΑΘ., του Πρόεδρου κύριου Γιώργου Γεωργούδη, του Γεν. Γραμματέα κ. Γιάννη Μπαχά και του Ταμία της κ. Δημήτρη Σαλονικιού.
Συναρπαστικές αναμετρήσεις.
         Το άθλημα που διανύει ήδη την έκτη του χρονιά (από το 2006 όπου και διοργανώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη) μετράει ήδη αρκετές δεκάδες αθλητές μέλη συλλόγων κυρίως από τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες. Πρόκειται για μια αθλοπαιδιά με δύο μικτές ομάδες των οκτώ αθλητών αποτελούμενες από άνδρες και γυναίκες (4 και 4) στη σάλα και των 4 στην άμμο (2 και 2) που επιδιώκουν να βάλουν πόντο σε ένα υπερυψωμένο καλάθι. Η Ομοσπονδία μέχρι σήμερα διοργάνωσε τέσσερα Πανελλήνια Πρωταθλήματα στη σάλα (3 στη Θεσσαλονίκη και ένα στις Σέρρες), μία Βαλκανιάδα στο Νέο Πετρίτσι Σερρών αλλά και ένα πιλοτικό Τουρνουά Beach Korfball στην Κατερίνη το 2008 ενώ η Εθνική ομάδα έδωσε αρκετούς επίσημους αγώνες σε διεθνή Τουρνουά στο εξωτερικό. Μέριμνα επίσης έχει δοθεί στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των στελεχών του σπορ όπου διοργανώθηκαν Σχολή Προπονητών και Διαιτητών στο Κιλκίς αλλά και διεθνή Σεμινάρια Προπονητικής με καλεσμένους εισηγητές της Διεθνούς Ομοσπονδίας (International Korbfall Federation).
Ο Φουντουκάκης ίπταται.
        Η μορφή του αθλήματος που συνίσταται για ψυχαγωγία το καλοκαίρι είναι αυτή του Beach Korfball με ένα καλάθι και μεταξύ ομάδων τεσσάρων αθλητών (2 άνδρες και 2 γυναίκες). Στην Περαία συμμετείχαν οι τακτικοί σύλλογοι σε όλες τις διοργανώσεις, «Μακεδών» Αμπελοκήπων, «Νέμεσις» Μενεμένης, «Ελλάνιος Ζευς» Καλαμαριάς, «Πύρρος» Ευόσμου και «Σάρισα» Μακεδονίας. Όλες με πολυμελείς αποστολές που έδωσαν από τέσσερεις αγώνες με όλους τους αντιπάλους τους. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Μακεδόνα που έκανε 3 νίκες και μία ήττα (από τη Νέμεση). Την ομάδα αποτελέσαν οι Γιάννης Μπαχάς, Άγγελος Μαυρίδης, Νόντας Φουντουκάκης, Αναστασία Κλάδη και Νάνσι Τζιτζίκα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε με επίσης 6 βαθμούς και μόλις μία ήττα (από τον Μακεδόνα) η Σάρισα με τους Γιώργο Γεωργούδη, Γιώργο Αγγελή, και τις γυμνάστριες Δήμητρα Παλατζιάν και Σοφία Βουκάντση. Την τρίτη θέση πήρε ο Πύρρος Ευόσμου με τους Αντώνη Δημητριάδη, Δημήτρη Σαλονικιό, Γιώργο Φλογενίδη, Ανναρύτα Νταλ Γκαλ και Αθηνά Νασουφίδου. Τέταρτη κατετάγει η Νέμεση με τους Δημήτρη Παπαδόπουλο, Ορφανίδη Αιμίλιο και Κώστα, Αλέκο Γρέγο, Σταύρο Σεκερτζή, Βίκυ Σκορδά και Σοφία Πεχλιβανίδου. Τέλος, η ομάδα με τους μικρότερους σε ηλικία αθλητές ο Ελλάνιος Ζευς πήρε την πέμπτη θέση με τους Παντελή Δογούλη, Φοίβο και Έκτωρα Μπαχά, Αναστασία Δημητριάδου και Ιωάννα Κυνηγοπούλου. Τους δέκα αγώνες του Πρωταθλήματος διαιτήτευσαν άψογα οι Γιάννης Μπαχάς, Δημήτρης Σαλονικιός, Γιώργος Αγγελής και Δήμητρα Παλατζιάν.
Η δευτεραθλήτρια Σάρισα.
 Η τελική βαθμολογία ήταν:
1. Μακεδών Αμπελοκήπων, 6 βαθμοί (μία ήττα από Νέμεση).
2. Σάρισα Μακεδονίας, 6 αθμοί (μία ήττα από Μακεδόνα).
3. Πύρρος Ευόσμου, 4 βαθμοί.
4. Νέμεσις Μενεμένης, 4 βαθμοί.
5. Ελλάνιος Ζευς Καλαμαριάς, 0 βαθμοί.
       Τις απονομές έκαναν ο εκπρόσωπος του παραλιακού κέντρου στην τρίτη ομάδα, τον Πύρρο. Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ε.Ο.Κ.ΑΘ. κυρία Ανναρύτα Νταλ Γκαλ στην δεύτερη ομάδα, τη Σάρισα και τέλος ο χορηγός της διοργάνωσης κύριος Αντώνης Δημητριάδης απένειμε το Κύπελλο του Πρωταθλητή στους παίκτες του Μακεδόνα ενώ αθλοθέτησε και από ένα ζευγάρι γυαλιά σε κάθε μέλος της ομάδας καθώς και δωροεπιταγές αξίας 50€ σε όλους τους συμμετέχοντες αλλά και τους φιλάθλους που παρακολούθησαν τους αγώνες..
         Η Ομοσπονδία και όλα τα στελέχη και οι αθλητές της επιθυμούν να ευχαριστήσουν τον επιχειρηματία κύριο Γιώργο Φουρναράκη για την παραχώρηση των θαυμάσιων εγκαταστάσεων, την αλυσίδα οπτικών Opticon Express η οποία με τον φορέα διάδοσης των παράκτιων αθλημάτων που δημιούργησε τον Opticon Express Events στήριξε φέτος (αλλά και στο παρελθόν) τόσο το Beach Korfball  όσο και το Beach Handball (με τη διοργάνωση δύο Τουρνουά) και μας ενθάρρυνε στην προσπάθεια να καταστήσουμε αθλητικούς και πολιτιστικούς θεσμούς με μεγάλη διάρκεια και απήχηση τα παραπάνω Τουρνουά..
         Το επόμενο ραντεβού των αθλητών και φιλάθλων του Κόρφμπολ δόθηκε για τον επόμενο μήνα στο 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής για την περίοδο 2010-2011 και πάλι στη Θεσσαλονίκη, κοιτίδα του αθλήματος στην Ελλάδα.
Μακεδών, Πρωταθλητής 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Το Σήμα μας